Explore
 Lists  Reviews  Images  Update feed
Categories
MoviesTV ShowsMusicBooksGamesDVDs/Blu-RayPeopleArt & DesignPlacesWeb TV & PodcastsToys & CollectiblesComic Book SeriesBeautyAnimals   View more categories »
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
What Have They Done to Your Daughters? (aka Coed Murders)
31.1. En todellakaan ole poliziottesco-elokuvien asiantuntija, mutta What Have They Done to Your Daughters? todennäköisesti asettuu laadullisesti paremmalle puolivälille. Elokuvasta löytyy mm. väkivaltainen lihakirvesmotoristi, murhattuja teinityttöjä, paljon vakavannäköistä ja -oloista patsastelua poliisitutkinnan pyörteissä sekä hieman jopa yhteiskuntakriittistä viestiä elokuvan lopussa. Itse taidan preferoida vähän löysemmin rantein rakennettua poliisielokuvaa, missä viiksekkäät poliisit pahoinpitelevät lähes sattumanvaraisesti vastaantulevia kansalaisia (kaipaan Maurizio Merliä). Soundtrack on taas italialaiset tyyli- ja laatukriteerit täyttävää ja kokemus on kaiken kaikkiaan varsin miellyttävä. Parasta elokuvassa on silti Listalissakin nähtävä kansikuva.
4 months, 3 weeks ago
Henry Fool
 Henry Fool 8/10
4 months, 3 weeks ago
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
Henry Fool
30.1. Indie-elokuvalla usein tarkoitetaan jotain vaihtoehtoisen näpsäkkää rom-comia, jonka keinot ja tarkoitusperät ovat lopulta ihan sitä samaa puurovelliä kuin Hollywoodissa. Henry Fool on tr00 indie-elokuva. Hal Hartleyn konventioille kumartelematon musta komedia taiteesta, politiikasta, ulkopuolisuudesta ja rikkoutuneesta perheestä on lävitsepääsemättömyydessään vittumainen elokuva. Se on liian pitkä, tarkoituksella itsestään etäännyttävä ja paikoitellen tylsä. Silloin kun se ei ole tylsä Henry Fool on oivaltava, koskettava ja hauska. En ole vieläkään ihan varma, mitä mieltä tästä kaikesta olisi tarkoitus olla, mutta Hartleyn leffat jäävät ainakin itsellä takaraivoon kummittelemaan, joten tästä kiitoksena pointsit ehkä lievästi yläkanttiin.
4 months, 3 weeks ago
Kukkakaali voted for list
Movies watched in 2017 (132 movies items)
4 months, 3 weeks ago
Kukkakaali voted for list
Watched in 2017 (26 movies items)
4 months, 3 weeks ago
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
I Killed My Mother
29.1. Xavier Dolanin debyyttiohjaus on ehdottomasti merkittävä siltä osin, että mies oli elokuvan ilmestyessä vain 20-vuotias. Siihen nähden elokuva on huomattavan kypsä kuvatessaan homoseksuaalin pojan ja hänen äitinsä ongelmallista suhdetta. Vaikutteet on tässä vaiheessa vielä kiedottu aika tiukasti harteille ja monella tapaa kyseessä on raakile esim. Mommyyn verrattuna, jossa käsiteltiin pitkälti samoja teemoja, mutta valmiimmin ja selvärajaisemmin. Dolan ei pelkää tehdä osittain omaelämäkerrallisesta hahmostaan ärsyttävää egoistia, mutta samanaikaisesti jää sellainen tunne, että mies uskoo oikeasti olevansa muiden yläpuolella. Dolan on lahjakas ja hän on selvästi tietoinen asiasta, mutta itsetietoisen röyhkeyden katsominen on välillä vähän rasittavaa.
4 months, 3 weeks ago
Marshland
 Marshland 5/10
4 months, 3 weeks ago
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
Marshland
28.1. Espanjassa tärkeimmät elokuvapystit napsinut Suosurmat on tyylipuhdas murhamysteeri True Detectiven ensimmäisen tuotantokauden ja eteläkorealaisen Memories of Murderin tapaan. Mä saan jotain kieroutunutta tyydytystä ko. lajityypin leffoista laadusta riippumatta, joten en voi väittää katselukokemusta epämiellyttäväksi. Geneerisyydestä ja turhan valjusta juonikuviosta johtuen ei leffasta toisaalta löydy sellaista tarttumapintaa, että sitä jaksaisi erityisesti suositellakaan. Jää epäilemättä unohduksiin ennen vuoden päättymistä.
4 months, 3 weeks ago
4 months, 3 weeks ago
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
Born in Heinola
26.1. Tuukka "auteur extraordinaire" Temosen Apulanta-elokuva on niin lamaannuttavan huono, että se pääsi jopa hieman yllättämään. Bändin ns. punk-vaihetta käsittelevä teos alkaa luonnollisesti sponsoreiden logojen esittelyllä, jonka jälkeen alleviivataan ja uhrataan elokuvan ensimmäiset viisitoista minuuttia sille, että markka devalvoidaan, Esko Aho tässä VHS-arkistovideossa moi, markka devalvoidaan, lama lama lama, such horror. Ilmeisesti tällä yritetään painottaa, että kun isien firmat menevät nurin, niin angstiset nuoret luonnollisesti perustavat punk-bändin, vaikka eipä Suomen kokonaisvaltainen tilanne tunnu näkyvän kuin herra Temosen perhe-elämässä. Hän ei kuitenkaan ole osallisena perustamassa Apulantaa. Erikoista elokuvassa on sekin, että Mimosa Willamon (joka ei osaa puhua englantia riittävän hyvin, eikä toisaalta suomea riittävän huonosti) Pohjois-Amerikan vahvistusta lukuun ottamatta elokuvan nuoret tähdet suoriutuvat useimmista kohtauksista puhtain paperein. Ongelmat ilmenevät nimenomaisesti ohjauksessa, leikkauksessa ja tyylitajussa. Täysin absurdi palavan kioskin edessä tapahtuva konflikti ja Sipen siskon sydänkohtaus (?) ovat kohtauksina malliesimerkkejä siitä, miten katsojan immersio elokuvaan rikotaan täysin ja jäljelle jää vain epäuskoista ihmetystä sitä kohtaan, että jotain näin aloittelijamaista on päässyt filmille asti. Dan Tolppasen aka Uniikin rooli alaikäisenä pikkugangsterina on todella hämmentävä ja tarpeeton, mutta ilmeisesti ihmisen lyhyydellä voidaan kumota n. 20 vuoden yli-ikäisyys. Lopputulos on tarinan ja ihmiskohtaloiden tavanomaisuuteen nähden liiallisen melodramaattinen ja syvissä vesissä vellova. Jotain tekijöiden (tekijän?) motiiveista kertonee sekin, että elokuvan lopputekstien alkaessa herra tirehtööri on liittänyt jälleen arkistokuvaa jostain suomalaisittain "merkittävästä" palkintojenjakotilaisuudesta, missä Toni Wirtanen kiittää Temosta osallisuudesta bändin menestykseen. Kiitos nyt minunkin puolestani.
4 months, 3 weeks ago
Kukkakaali voted for list
5 months ago
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
Black Book
24.1. Tuntuu oudolta katsoa toisesta maailmansodasta kertovaa elokuvaa, joka on niin puhtaasti viihteellisistä seikkailuelementeistä rakennettu. Esimerkkejä on toki muitakin, mutta esim. Inglourious Basterds on Tarantinolle ominaisesti niin irrotettu todellisuudesta, että sitä on vaikea laskea samaan kategoriaan. Black Book on kuitenkin melko vankasti ankkuroitu todelliseen maailmaan ja jos ei tosi- niin ainakin todenmukaisiin tapahtumiin. Tyylillisesti kyseessä on aika ilmiselvä sisarteos Soldier of Orangelle. Verhoevenin provokaatiomittari pysyttelee miehen keskivertoelokuvaan verrattuna aika alhaisilla lukemilla, ellei sitten vedä hernettä nenään siitä, että vakavasta aiheesta on kerrottu hieman kevyemmin. Black Book on pitkästä kestostaan huolimatta todella mukaansatempaava ja useat yllättävätkin juonenkäänteet jaksavat viihdyttää. Pidin.
5 months ago
House
 House 4/10
5 months ago
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
House
23.1. Täti hirttäytyy kotonaan, joten hiljattain poikansa menettänyt sekä avioliitostaan eronnut kirjailija muuttaa taloon kirjoittamaan. Talossa majailee kuitenkin epämääräinen ryhmittymä rumia kummituksia ja/tai demoneita, joten elämä on hankalaa. House on höhlän kuvastonsa ja komediallisia elementtejä alleviivaavan musiikkinsa kautta huomattavasti enemmän komedia kuin kauhuelokuva, mutta tapahtumat sinänsä mukailevat enemmän kauhuperinnettä. Efekti on aika omituinen - elokuvan aikana ei pääse kokemaan minkäänlaista jännitettä, mutta toisaalta Housen tarjoama kädenlämmin hupailu ei tässä kontekstissa tunnu kovin inspiroituneelta. Lopputulos on silti kasariestetiikassaan ihan symppis, mutta myös täysin kertakäyttöinen.
5 months ago
Kes
 Kes 7/10
5 months ago
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
Kes
22.1. Ken Loachin 'kitchen sink' -klassikko yksinäisestä ja kaltoinkohdellusta pojasta, joka ryhtyy kouluttamaan löytämäänsä haukkaa on varmaankin statuksensa ansainnut. En mä tästä suurempia puutteita onnistunut löytämään, mitä nyt itselle jäi sellainen fiilis, että takakannen silmäiltyäni 95% elokuvan tapahtumista vilisi silmissäni kuvaustyyliä myöten. Rakenteellisesti siis aika perussettiä ja kulkee etiäpäin juuri niillä keinoilla ja tapahtumilla, kuin mitä olettaa saattaa, jos yhtään tuntee brittirealismia. Ihan hyvä leffa.
5 months ago
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
Toni Erdmann
18.1. Toni Erdmann nousee mielestäni heittämällä 2010-luvun parhaimpien elokuvien joukkoon. Elokuvan naturalistinen ja ihmiskeskeinen kuvaus jättää pääosaparivaljakon näennäisesti mahdottomalta tuntuvan tehtävän eteen - miten saada lähes kolmituntinen komediapainotteinen elokuva toimimaan melkein yksinomaan kahden näyttelijäsuorituksen varassa. Silti se tekee sen täysin vaivattoman oloisesti. Paljon on puhuttu eri arvioissa elokuvan onnistuneesta huumorista, mutta liian usein on unohtunut mainita Toni Erdmannin emotionaalinen lataus - isän huumori on melankoliaan verhottua ja sosiaalisesti kyvytöntä hapuilua kohti tytärtään, eikä niinkään tarkoituksetonta hassuttelua. Tyttären näennäinen tunnekylmyys on taas nähdäkseni ainakin osaksi johdettavissa isäsuhteeseen, jossa todellista henkistä läsnäoloa on melko vähän. Kahden toisistaan vieraantuneen ja lievästi tunnevammaisen ihmisen keskinäistä kompurointia kohti toimivampaa ihmissuhdetta on paikoitellen todella kiusallista katsoa, mutta oma olo oli elokuvan päätyttyä katarttinen. Monimerkityksellinen lopetus on omalla tavallaan nerokas, eikä anna helppoja vastauksia.
5 months ago
5 months, 1 week ago
Kukkakaali added 3 items to Films Watched in 2017 list
La Grande Illusion
Close-Up
Jacob

5 months, 1 week ago
Kukkakaali commented on a list
My movie year 2017 (296 movies items)

"Kiitos vinkistä Farewellin kirjastosaatavuuden suhteen. Lähti varaukseen. En olisi arvannut sieltä tutkia, vaikka Come and Seen kirjaston avustuksella katselinkin."


5 months, 1 week ago
Lights Out
 Lights Out 4/10
5 months, 1 week ago
Kukkakaali added 1 item to Films Watched in 2017 list
Lights Out
13.1. Äiti on masentunut ja musta pahantahtoinen varjo seuraa häntä kaikkialle samalla aiheuttaen ongelmia muille perheenjäsenille. Pitäis vissiin hyödyntää vajaakäytöllä olevia älynystyröitä enemmän, sillä meni yllättävän kauan tajuta (kiitos popguns) kuinka ilmiselvä metafora masennukselle elokuvan premissi on. No, ei siitä sen enempää. Lights Out on kaiketi ihan muodollisesti pätevää modernia kauhua, mutta myös niin totaalisen mielikuvituksetonta ja käsikirjoituksellisesti laiskaa, ettei tästä oikeastaan jaksa sanoa mitään. Kuvaavaa lienee sekin, että elokuvan mieleenpainuvimmassa kohtauksessa ei nähdä hirvittäviä varjodemoneita vaan närkästynyt sosiaalityöntekijä, joka epäilee n. 25-vuotiaan henkilön kyvykkyyttä huoltajuusasioissa, koska tällä on Avenged Sevenfoldin ja Ghostin julisteita kotonaan. :D
5 months, 1 week ago
5 months, 1 week ago
Kukkakaali voted for list
Movies viewed in 2017 (182 movies items)
5 months, 1 week ago
5 months, 1 week ago
Kukkakaali voted for list
Elokuvapäiväkirja 2017 (136 movies items)
5 months, 1 week ago
Kukkakaali voted for list
Film Journal 2017 (81 movies items)
5 months, 1 week ago

Insert image

drop image here
(or click)
or enter URL:
 link image?  square?

Insert video

Format block